Spaghetti med tomater och oliver
Snabblagad, enkel och supergod pastarätt med smak av oliver
Ingredienser
- 4 port Spagetti
- 1/2 dl Solroskärnor
- 1 kruka Färsk basilika
- 250 g Plommontomater (gärna så smakrika som möjligt)
- 1 burk Svarta oliver
- 2 msk Olivolja
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 tsk Rödvinsvinäger
- 65 g Ruccola
- 140 g Bresaola
- Salt och peppar
Instruktioner
- Koka pastan (gärna al dente)
- Rosta solroskärorna i en stekpanna med lite salt
- Hacka basilikan grovt
- Halvera tomaterna och oliver
- Stek pressad vitlök i olivolja i en stekpanna tills den fått färg
- Tillsätt basilikan, halverade tomaterna och oliverna samt vinägern.
- Krydda med salt och peppar enligt tycke och smak
- Blanda tomatfräset med pastan och servera med ruccola och Bresaola