Bästa boende i Kalamata – Bästa Hotell Vandrarhem och Bed & Breakfast

Kalamata är kanske mest känd för sina oliver. Det är en olivsort som är ganska vanlig i Sverige och som av många anses som lite finare än andra oliver. De som verkligen kan sina oliver har starka preferenser över vilken sort de äter och det är lite som ett vin att årgångar och regioner kan jämföras med varandra. Kalamata behöver verkligen inte skämmas för sin kvalitet. Kalamata är en stad i södra Grekland på halvön Peloponnesos. Det bor ungefär 70 000 personer där året runt och det är en ganska populär stad att resa till som turist. Grekland har länge varit ett favoritresmål för oss svenskar och det går relativt billiga charterflyg flera gånger per dag från de flesta flygplatser i Sverige. Båtluffa är populärt och det är ett bra sätt att se stor del av detta vackra land och när du kommer till Kalamata så vill du kunna njuta ordentligt. Bland det viktigaste för att kunna njuta på sin semester är boendet. Här har du 3 tips på boende i Kalamata om du ska åka dit.

Booking.com

Bay view Guesthouse

Bästa boende i Kalamata - Bay View GuestHouses

6 kilometer ifrån stadskärnan har du detta boende, Bay view Guesthouse. Det ligger precis vid vattnet och precis som namnet indikerar så kommer du att kunna se havet från boendet. Du kommer att ha tillgång till en stor terrass och en trädgård du kan strosa runt i. Alla rum har luftkonditionering vilket är helt nödvändigt på sommaren i Grekland. Det är lägenheter och alla lägenheter är fullt utrustade när det kommer till köket vilket kan vara skönt när du vill laga lite mat själv. Även om Grekland har fantastiska restauranger så kan det vara skönt att ibland kunna laga mat i lugn och ro. Varje morgon kan du få en kontinental frukost serverad i deras restaurang. Vil du så är det möjligt att hyra bil.

Seafront Penthouse LEO

Bästa boende i Kalamata - Seafront Penthouse LEO

Även detta boende, Seafront Penthouse LEO, har rum med havsutsikt och det är bara några meter till stranden i Kalamata. Du kommer att ha rum med luftkonditionering och du kan hyra cyklar och bil på boendet. Att cykla runt är ett skönt sett att snabbt kunna se staden och stanna när man vill. Du bor ungefär 1 kilometer ifrån Kalamatas stadspark och således har du ganska nära in till stadskärnan. Det gör att du aldrig har långt till vare sig restauranger eller butiker om du vill ägna dig åt det.

Galini Apartments

Bästa boende i Kalamata - Galini Apartments

Vill du ha en egen lägenhet så erbjuder detta boende, Galini Apartments, fina lägenheter med badrum, fullt utrustade kök och balkong med havsutsikt. Det ligger bara ett stenkast ifrån stranden och det är lätt att komma dit för ett svalkande bad. Är det för varmt om dagen så finns det luftkonditionering i alla lägenheter. Greker gör precis som spanjorer och tar en siesta mitt på dagen och mitt i sommaren är det helt nödvändigt för att det är helt enkelt för varmt för att gå ut. Hyr du bil så har du en gratis parkering utanför och par brukar uppskatta detta boende och ge extra höga betyg.

”Rummen är mycket mysiga, rena och stora. Utsikten från balkongen är bara perfekt och hisnande. Eftersom det är uppför backen är det bra att ha en bil när du bor i denna lägenhet. Varje lägenhet har 3 eller 4 parkeringsplatser vilket är fantastiskt! Eftersom lägenheterna är lite uppför en kulle gör det utsikten fantastisk. Stavros är en fantastisk värd och håller mycket väl hand om lägenheterna, han ger också lite frukt från vi gissade hans egna trädgårdar. Det är väldigt gott! Kanske kommer vi tillbaka en stund för det trevliga läget, vädret och människorna i Kalamata.”

Bookings.com – Irene Storbritanien

Tack för att du har läst och vi hoppas du hittar bästa boendet i Kalamata!