Recept på Olivbröd

Medelhavsbröd med oliver

Ingredients
  

  • 0,5 dl Svarta oliver
  • 6 st Kvistar färsk rosmarin
  • 5 dl Ljummet vatten (ca 50°C)
  • 12 g Torrjäst
  • 2 msk Olivolja
  • 9 dl Vetemjöl
  • 3 dl Grahamsmjölsalt

Instructions
 

  • Kärna ur oliverna om de har kärnor och grovhacka dem
  • Hacka rosmarin fint
  • Häll det ljumna vatttnet i en skål och blanda i torrjästen så den löser sig
  • Tillsätt jäst, salt, olivolja och mjöl, men spara lite mjöl till utbakningen.
  • Arbeta samman degen tills den är smidig. Tillsätt rosmarin och oliver och arbeta in det i degen.
  • Tillsätt rosmarin och oliver och arbeta in det i degen.
  • Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225°C
  • Forma två bröd av degen på mjölat bord
  • Lägg bröden på en smord plåt och strö över lite vetemjöl
  • Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  • Grädda bröden i ugnen i 20 minuter.