Nattliv i Kalamata – de bästa barerna och klubbarna!

Kalamata är känt för sina långa olivodlingar och vackra stränder, men även dess nattliv bjuder på något för alla smaker. I denna artikel går vi igenom de bästa barerna och klubbarna för att du ska kunna uppleva nattliv i Kalamata!

Nattlivets puls på Aristomenous street

Den pulserande huvudgatan i Kalamata bjuder på ett intensivt nattliv med något för alla smaker. Aristomenous Street erbjuder en rad av barer, caféer och nattklubbar där både lokalbefolkning och besökare kan dansa natten lång. Det är lätt att förlora sig i den livliga atmosfären och den elektriska energin som genomsyrar området, särskilt under sommarens varma nätter.

På Aristomenous Street kan du upptäcka traditionella grekiska kaféer där du kan njuta av en kall frappé eller tsipouro, medan moderna cocktailbarer serverar innovativa drinkar som utmanar dina smaklökar. För de som vill dansa till gryningen finns det nattklubbar med musik som sträcker sig från grekisk pop till internationella hits. En av de mest populära klubbarna är Barcode, känd för sina fantastiska DJ-spelningar och jublande publik.

Strandpromenadens förtrollning

När solen börjar gå ner över Messinabukten förvandlas strandpromenaden i Kalamata till en magisk tillflyktsort för nattlivsälskare. Det är hit alla kommer för att njuta av den svala kvällsbrisen, den vackra utsikten och den avslappnade stämningen.

Promenaden är kantad av tavernor och barer där du kan prova på lokala delikatesser och njuta av utsökta cocktails. Ett populärt ställe längs strandpromenaden är Arossa, en bar med utsikt över havet där du kan sippa på ditt favoritvin medan du beundrar solnedgången.

För en mer livlig atmosfär kan du besöka Ammos Beach Bar som är en bar på stranden, som ofta har live-musik och erbjuder en mer festlig stämning. Oavsett vilket ställe du väljer kommer den mjuka sanden och det glittrande vattnet att göra din natt oförglömlig.

Traditionella upplevelser på Vyronos Square

För en autentisk grekisk nattlivsupplevelse är Vyronos Square platsen att besöka. Här samlas lokalbefolkningen för att njuta av ouzo och meze i traditionella ouzerier och tsipouradika. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva den grekiska gästfriheten och kulturen på första hand.

Vyronos Square är omgiven av små tavernor som serverar några av de bästa rätterna i Kalamata. Många av dessa platser har levande musik, vilket skapar en trivsam och festlig atmosfär. Att lyssna på bouzouki och sjunga med i traditionella grekiska sånger under stjärnorna är en upplevelse du inte vill missa.

En kulinarisk nattvandring

Nattlivet i Kalamata är inte bara begränsat till drycker och dans. Staden erbjuder också en mängd kulinariska upplevelser som kan avnjutas efter mörkrets inbrott. Börja din nattvandring med att besöka en av de många bagerierna för att prova på traditionella grekiska sötsaker som baklava och loukoumades.

För en mer matig upplevelse kan du sätta dig ner på någon av de mysiga restaurangerna som serverar lokala specialiteter. Här är ett snabbt recept på Lamm Kleftiko för att återskapa en traditionell grekisk maträtt hemma:

 • Ingredienser:
  • 500 g lammkött
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 msk torkad oregano
  • Salt och peppar

 • Instruktioner:
  • Marinera lammköttet med olivolja, citronsaft, krossad vitlök, oregano, salt och peppar i minst 1 timme.
  • Grilla lammköttet tills det är genomstekt och servera med tzatziki och ett nybakat pita-bröd.

Evenemang och festivaler

Kalamata är också värd för många evenemang och festivaler som förgyller stadens nattliv. Den mest kända festivalen är Kalamata Dance Festival, som äger rum varje sommar och lockar internationella dansare och koreografer att uppträda i staden.

Festivalen skapar en unik möjlighet att uppleva högklassig dans i en nattlig atmosfär. Under året finns det också många andra kulturevenemang som konserter, teaterföreställningar och konstutställningar som hålls på olika platser runt om i staden. Varje evenemang bidrar till att göra nattlivet i Kalamata varierat och engagerande.

Oavsett vilken typ av nattliv du föredrar, har Kalamata något att erbjuda. Från livliga nattklubbar och barer till lugna promenader längs stranden och autentiska grekiska kvällar, finns det alltid en upplevelse som väntar på att upptäckas. Med sin unika blandning av tradition och modernitet, är Kalamata en pärla på den grekiska natthimlen.