Spaghetti med tomater och oliver
Snabblagad, enkel och supergod pastarätt med smak av oliver
- 4 port Spagetti
- 1/2 dl Solroskärnor
- 1 kruka Färsk basilika
- 250 g Plommontomater (gärna så smakrika som möjligt)
- 1 burk Svarta oliver
- 2 msk Olivolja
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 tsk Rödvinsvinäger
- 65 g Ruccola
- 140 g Bresaola
- Salt och peppar
Koka pastan (gärna al dente)
Rosta solroskärorna i en stekpanna med lite salt
Hacka basilikan grovt
Halvera tomaterna och oliver
Stek pressad vitlök i olivolja i en stekpanna tills den fått färg
Tillsätt basilikan, halverade tomaterna och oliverna samt vinägern.
Krydda med salt och peppar enligt tycke och smak
Blanda tomatfräset med pastan och servera med ruccola och Bresaola