Go Back

Spaghetti med tomater och oliver

Snabblagad, enkel och supergod pastarätt med smak av oliver
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 4 port Spagetti
  • 1/2 dl Solroskärnor
  • 1 kruka Färsk basilika
  • 250 g Plommontomater (gärna så smakrika som möjligt)
  • 1 burk Svarta oliver
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 tsk Rödvinsvinäger
  • 65 g Ruccola
  • 140 g Bresaola
  • Salt och peppar

Instruktioner
 

  • Koka pastan (gärna al dente)
  • Rosta solroskärorna i en stekpanna med lite salt
  • Hacka basilikan grovt
  • Halvera tomaterna och oliver
  • Stek pressad vitlök i olivolja i en stekpanna tills den fått färg
  • Tillsätt basilikan, halverade tomaterna och oliverna samt vinägern.
  • Krydda med salt och peppar enligt tycke och smak
  • Blanda tomatfräset med pastan och servera med ruccola och Bresaola